Hirdetés – Az izomautok.hu nevű weboldaltól már megszokhattuk az igényes formában megjelenő írásokat az amerikai csúcskocsikról. A férfiak legnagyobb örömére azonban rengeteg mozifilmes utalással is találkozhatunk olvasgatás közben, leginkább olyan autókról, amelyek filmvásznon váltak híressé. Nem maradhatott ki a listáról mozgóképtörténelem egyik legikonikusabb verdája, Michael Knight szénfekete gépe, K.I.T.T. sem.

Többszáz lóerővel a bűnözők nyomában

A Knight Rider a 80-as évek egyik kultikus filmsorozata volt, amelyet szinte az egész világon ismertek, így hazánkban is óriási népszerűségnek örvendett. Főszereplője Michael Knight volt, aki egy szuperintelligens, hihetetlen extrákkal felszerelt sportkocsival eredt a törvényszegők után – természetesen sikerrel. A fiatal fiúk többsége imádta a showt és bármit megadott volna, hogy egyszer kipróbálhassa az álomautót.

A Knight Rider kvintesszenciája

A sorozat különlegességét a címszereplő csúcstechnikával felszerelt kocsija adta, melynek különleges képességeit még felsorolni sem könnyű feladat. K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousands) egy mesterséges intelligenciával felszerelt sportkocsi, melynek sérthetetlen vázát úgynevezett Molekuláris Ötvözésű Héj alkotja. Számtalan funkciója közül az egyik legismertebb a „Turbo üzemmód” volt, amellyel 12 méter magasra is felrepülhetett, hála a sűrített levegőjű egységnek. A másik közönségkedvenc a „Símód” volt, vagyis a két oldalsó keréken való egyensúlyozás. Michael Knight verdája az SPM (Super Pursuit Mode) fokozattal volt képes elérni a maximális, 420 mph sebességet.

Saját K.I.T.T. otthonra? Miért ne?

Ahogyan arról az izomautok.hu is beszámol, a híres beszélő autó eredtileg egy harmadik generációs 1982-es gyártású Pontiac Firebird Trans Am személygépkocsi, amely a 80-as évek egyik legjobban menő izomautója volt. Aki szeretne vásárolni egy ilyen vasat, 20 ezer amerikai dollár ellenében gond nélkül megteheti. Ballisztikus rakéta és lángszóró ugyan nem az alapfelszerelés része, de a vezetési élmény így is garantált!