A Porsche Taycan Turbo S modellnél a rajtautomatika átprogramozásával a negyedmérföldes gyorsulás ideje egy tizeddel 10,6 másodpercre javul, a 0-200 km/óra gyorsulást pedig két tizeddel gyorsabban, 9,6 másodperc alatt végzi el.

A légrugózással felszerelt modelleknél elérhető a Smartlift funkció, amelynél GPS-koordináta alapján lehet beállítani, hol emelje meg magát a karosszéria, ennyivel kevesebb dolga van a hétköznapi közlekedés során a sofőrnek. Vannak új előfizetéses szoftverek, úgymint aktív sávtartó havi 19,50 euróért vagy egy összegben 808,10 euróért, az Intelligent Range Manager havi 10,72 euró vagy 398,69 euró egy összegben, a Power Steering Plus-ért egy alkalommal 320,71 eurót kell fizetni.

Az akkumulátor élettartamát hosszabbítja meg a Battery Preservation nevű funkció, amelynél az elérhető maximum 270 kW helyett 200 kW-ra korlátozza a töltési teljesítményt az elektronika. A fedélzeti rendszerben hangforrásként már az Apple podcast szolgáltatás is választható. A 2021-es modellévben hét új szín került a Porsche Taycan választékba, ezek a következőek: Frozenberry Metallic, Mahogany Metallic, Cherry Metallic, Chalk, Coffee Beige Metallic, Neptune Blue és Ice Grey Metallic, ezekhez öt új belső hangulat választható.