Az évente körülbelül 1800 közúti balesetben megsérült vagy meghalt gyermekből több, mint 1000 fő gépjármű utasaként szenved sérülést ma Magyarországon. Felismerve a gyermekbiztonsági rendszerek használatának fontosságát a Raben Group kezdeményezésére tavaly novemberben kezdődött el az a nemzetközi kampány, amelyet a lengyel, az ukrán és a magyar GRSP szervezetek és partnereik valósítottak meg, és amely a pici babák biztonságának növelését tűzte ki céljául a megfelelő gyermekülések megválasztásának és azok helyes használatának propagálásával.

A programban olyan szervezetek szakértői is közreműködtek, mint a Magyar Autóklub, a ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Intézet, a Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE), az Országos Mentőszolgálat az Országos Gyermekegészségügyi Intézet és a Renault Hungária.

A kampány keretein belül egy szülőknek létrehozott e-learning oktatási felület indult november végén, ahol a kurzus elvégzői egy kvíz segítségével tesztelhették tudásukat. Az interaktív online kurzus elvégzői megérthetik, hogy miért szükséges a gyermeküléseket használni, hogy a gondosan megválasztott gyermekülések milyen előnyöket biztosítanak és azt, hogy ezek hogyan fokozzák a baba biztonságát. Emellett a gyermekülések elhelyezéséhez és a használatához is értékes tudást kapnak. Az e-learning felület, az elso.autosules.info az év végéig elérhető az érdeklődők számára.

A kampány záró sajtótájékoztatóján a GRSP Magyarország Egyesület három gyermekülést adott át a Fővárosi Önkormányzat Módszertani Gyermekvédelmi Szakszolgálatának. Egy ülés a Szakszolgálat Befogadó Otthonába, kettő pedig a Nevelőszülői Szolgálat két családjához került. A Befogadó Otthonban egy óvodai csoport működik, illetve fiatalkorú anyák és csecsemőik elhelyezése biztosított. A csecsemők szállításhoz van nagy szüksége az intézménynek egy erre alkalmas ülésre. “Kutatások eredményei szerint a szülők 70%-a nem megfelelően használja a gyermekbiztonsági rendszereket. Szeretnénk tudatosítani a legkisebbek utazás közbeni biztonságáról való gondoskodás kiemelkedő fontosságát.” hangsúlyozta Barbara Król, a GRSP – Partnerség a Közlekedésbiztonságért szervezet programfelelőse.

„A Raben Group társadalmi felelősségvállalási stratégiájának keretében minden lehetséges lépést megtesz a környezet pozitív befolyásolása érdekében. Különösképpen fontosak számunkra a társadalom tudatosságát növelő programok. E nemes célt oktatással, a gépkocsivezetők képzésével, az autóbalesetben súlyos sérülést szenvedett gyermekek megsegítésével, valamint a közlekedésbiztonságot promotáló egyéb társadalmi akciókban való részvétellel próbáljuk elérni.” – nyilatkozott Bogna Błasiak-Niciejewska, a Raben Group marketing igazgatója.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!