Valahol félúton helyezkedik el a 35-ös modell a hétköznapi kompakt modellek és a még csak a pletykák szintjén létező, több mint 400 lóerős motorral szerelt AMG 45-ös között, és nincs ez másként a CLA-osztályhoz sorolt Shooting Brake kombi esetén sem.

Kimerevítik a karosszériát egy első alumínium segédkeret beépítésével, Az M 260-as 2,0 literes turbómotor saját feltöltőt, szívósort és programozást kap, így teljesítménye 306 lóerőre és 400 Nm-re emelkedik. Arról, hogy mindezt biztosan kézben tartsa a sofőr hétfokozatú duplakuplungos váltó és AMG Performance összkerékhajtás gondoskodik (az elektronikusan vezérelt többtárcsás központi tengelykapcsoló a sportosabb vezethetőség érdekében kap eltérő vezérlést), még rajtautomatika is van azoknak, akik szeretik reprodukálni a 4,9 másodperces 0-100 km/óra sprintet.

Már rögtön a Mercedes-AMG CLA 35 4Matic Shooting Brake forgalmazásának megindulásakor választható lesz a Night Package nevű, fekete karosszériadíszeket tartalmazó csomag, vagy ennek alternatívája, a Aerodynamics csomag, ami funkcionális légterelőkkel egészíti ki a karosszériát, és 19 colos felniből is legalább háromfélét találunk az extralistán.