Három fiatalember – ketten ügyködnek, a harmadik egy kék Peugeot-ból nézi az eseményeket, illetve a végén elszállítja az egyik társát – úgy gondolta, hogy egy brit szupermarket parkolóautomatájának bevétele jelenti a megoldást anyagi gondjaikra, ezért február 23-án hajnali háromnegyed hatkor akcióba léptek. Azt nem látjuk a térfigyelő kamera felvételén, hogyan is lazították ki az automatát, de abból ítélve, hogy felvételen később látható módon alaposan össze van törve a Peugeot 106-os fara, minden bizonnyal nekitolattak. A fránya automata azonban ennyitől még nem szakadt ki a helyéről, ezért másodjára is nekihajtanak, ezúttal orral. Ekkor leesik az első lökhárító, rajta a rendszámmal, de ez nem nagyon zavarja főhőseinket, akik – mivel a csomagtérajtó nem működik – az anyósülésre próbálják berakni a hatalmas fémdobozt. Az ablakon nem fér, de ezen  problémán még túlteszik magukat, hiszen rájönnek arra, hogy a kilincs segítségével meg lehet nagyobbítani a nyílást.

Aztán egyik hősünk párszor jó alaposan rávágja az ajtót a lopott automatára, aminek minden bizonnyal az ajtókárpit látja kárát, de végül sikerül az utastérbe helyezni a gépet. Azonban az akció során némi apró kihullott az aszfaltra, és hát azt is össze kell szedni az eredményesség javítása érdekében. Majd következik a menekülés, igen, az első lökhárítót rendszámostul hátrahagyják – itt érdemes megemlíteni, hogy nem lopott az autó, hanem az egyik tettes saját kocsiját használták az akcióhoz. A menekülés nem tart sokáig, a nagy és nehéz automata annyira felborítja a Peugeot 106-os tömegelosztását, hogy alig pár kanyar távolságra jut csak el, mielőtt kicsúszott volna a járdára, ahol aztán egy falnak ütközve elakadt. A sofőr a helyszínen letartóztatták, és nemrég két év letöltendő büntetésre ítélték. A bíróságot nem hatotta meg, hogy a kábítószer-kereskedelem miatt óvadékon szabadlábon lévő Wesley Bristow azzal próbált meg védekezni, hogy egy kábítószer-kereskedőnek tartozott pénzzel, és nem látott más lehetőséget adósságának visszafizetésére. A parkoló-automatában egyébként mintegy 1000 fontnyi (391 000 Ft) aprópénz volt, és ennek megszerzése közben mintegy 5000 font (2,15 millió Ft) kárt okoztak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!