Ken Block már évek óta a Ford elkötelezettje, eleinte Fiestával versenyzett, aktuálisan Focus RS-sel ralikrosszozik, de épített már első generációs Mustangból is Gymkhana autót. Ehhez képest meglepő, hogy az első, névre szóló utcai autója egy Transit Customból készült.

A Ford raliautókat építő és versenyeztető M-Sport leányvállalata a Van Sport nevű vállalkozás, amelynek a keze munkáját dicséri a feketére fényezett Transit Custom. Ennél nem a hétköznapi halandók számára is elérhető spoilerkészletet alkalmazták, hanem még lejjebb húzták a kötényeket; talán azért, hogy a 18 col átmérőjű OZ felniken gördülő autó ne legyen terepjárós megjelenésű.

Annyi extra dísz van a karosszérián, hogy az egyébként fényezetlen fekete koptatócsíkokat itt mintás fóliával vonták be, de ez alig látszik a feketeség tengerében. A belső tér kialakításáról egyelőre nincsenek információk, ahogy az is csak sejtés, hogy a legerősebb 2,2 literes dízel hajtja az első kerekeket.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!