Az 1996-os IAA Haszonjármű Kiállításon mutatkozott be a Mercedes Actros, amelyből azóta több mint egymillió darabot értékesítettek. Az aktuális, 2011 óta piacon lévő generációnál egy modellfrissítést hajtanak végre az ősszel, és ez alapján készítik el a jubileumot ünneplő limitált szériát is.

Extra króm és rozsdamentes acél teszi különlegessé a megjelenést, néhány helyen még a születésnapra utaló jelvényt is elhelyeznek. A bi-xenon fényszórók sötét hátteret kapnak, és fekete árnyékoló kerül az oldalablakok fölé. Rozsdamentes acélból készített keréktárcsa/kerékagy-takaró kerül a kerekekre, a tükrök, hűtőrács és egyéb kiegészítők a karosszéria színére vannak fényezve.

A kabinba felmászásnál a küszöbnél alulról megvilágított születésnapi logóval találkozik az ember, a napfénytető keretébe 138 darab LED-ből álló hangulatvilágítás kerül, puha velúr szőnyeg borítja a fülke padlóját. A teljes felszereltségen felül – automatikus légkondicionáló, hifi és hűtőberendezés – a Top-Fit csomag is ott van a fedélzeten, utóbbival azokat az izmait mozgathatja át a sofőr, amelyek egyébként a vezetés során nincsenek kellőképpen használva. Az Actroshoz kínált összes vezetési segéd ott van a fedélzeten a jubileumi autónál, amely a 4×2-es hajtásképletű, GigaSpace vagy BigSpace fülkés nyergesvontatóból készül. A szeptemberi bemutatástól lehet majd rendelni a 200 darabra limitált szériát, az építést novemberben kezdik – az első példányokba még az Active Brake Assist 3-as rendszert szerelik, decembertől már a még többet tudó Active Brake Assist 4-es lesz a fedélzeten.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!