A 17 eredetileg betervezett szakaszból kilencet már befejeztek, és a sivatagi rally Bobo Dioulasso felé vette az irányt a pihenőnap eltöltésére január 12-én.

Emlkezetes, a 10-i és 11-i szakaszokat lefújtak a verseny szervezői biztonsági okok miatt. Jutta Kleinschmidt mellett francia csapattársa is bebizonyította mire képes az új design Wolfsburgból, amikor a 9-ik szakasz után összetettben átvette a 7-ik helyet.

Mindennek ellenére az élbolyban való befejezés nem valószínű a kölni születésű hölgynek. Víz jutott ugyanis a 2.3 literes dízel motorba, amikor egy gázlón keltek át, és emiatt a 123-ik helyre kerültek. Aki azt gondolta, hogy az előzőleg Marathon Világbajnokságon résztvevő futónő és turini navigátora, aki az 1982-es Világ Rally bajnokság (WRC) felfutója volt Michele Mouton navigátorként feladja, az nagyon tévedett. A vízkárok után, a hölgy páros 97 helyet javított összetettben, így elfoglalták a 26-ik helyet három napon belül.

„Jó érzésünk van a kocsival kapcsolatban, és egyre inkább javulunk. Még ki sem merítettük a felfüggesztésben, a légnyomás rendszerben vagy az autó többi részében rejlő kiváló lehetőségeket” – mondta el Jutta Kleinschmidt.