Az Egyesült Királyságban évente kell műszaki vizsgára (MoT) vinni az autókat, és ez alól eddig nem volt kivétel. Most azonban úgy döntött a kormányzat, hogy az 1960 előtt gyártott autók számára nem lesz kötelező az évenkénti felülvizsgálat.

Az indoklás szerint az ilyen korú autók már mind gyűjtők körében vannak, akik a törvényi követelményeknél egyébként is jobban vigyáznak autójuk műszaki állapotára. Csak esetenként használják az autókat, arról nem is beszélve, hogy a biztosítás megkötéséhez amúgy is megfelelő állapotban kell tartani a veteránokat – ha nem így tesznek, baleset esetén nem fizet helyettük a biztosító. Az esetleges műszaki módosítások (például motorcsere erősebbre vagy modernebbre, átépítés 12V-os elektromos rendszerre) után azért meg kell jelenni az MoT vizsgán. A lépéstől azt reméli a kormányzat, hogy nem csökken tovább a régi autók száma, mivel könnyebb lesz üzemben tartani azokat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!