A teljes hétvége összesített győztese azonban a brit Tom Boardman, aki szombati győzelmének és a vasárnapi negyedik helyezésének köszönhetően elnyerte a SEAT Sport által felajánlott különdíjat, így júliusban ő állhat rajthoz Estorilban, a WTCC sorozat portugáliai futamán, a gyári SEAT León TDI WTCC versenyautó volánja mögött.

Wéber már az első körtől négy másodperces előnnyel autózott a francia Clairet előtt, akivel az első métereken harcolva Larinit és Boardmant is maga mögött hagyta. Az igazi nagy csata a negyedik és a hatodik helyen alakult ki. Larini és Boardman szinte fej-fej mellett próbált feljutni a dobogó legalsó fokára, egészen a verseny utolsó szakaszáig, amikor az olasz pilóta közel egy másodperces előnyre tett szert. Eközben Nash és a portugál Beirao az ötödik helyért harcolt.
Egy olyan pályán, mint Pau, ahol meglehetősen nehéz előzni, a rajtsorrend gyakran egészen a célig megmarad. A dobogóra végül Wéber, Clairet és Larini állhatott fel, Boardman és Nash pedig a negyedik, illetve az ötödik helyet szerezte meg.

Wéber Gábor: „Az első kör nem volt könnyű, mivel a pálya néhány nehezebb szakaszán is fej-fej mellett haladtunk Clairet-vel. A verseny során végig sikerült elkerülnöm az ütközéseket, s innentől a problémák megelőzése érdekében egészen a célig a gyors és folyamatos tempóra összpontosítottam”.

A Zengő Motorsport másik kiváló versenyzője, Michelisz Norbert szintén kitett magáért, tökéletes fegyelmezettséggel a hetedik, pontszerző helyre küzdötte fel magát.

SEAT Leon Európa Kupa következő futamát július 12-13-án Portugáliában, Estoril pályáján rendezik.