A Quanta Products nevű cég már 25 éve foglalkozik autóalkatrészek gyártásával, azon belül is a Corvette-tulajdonosoknak kedveskednek különféle gyári- és tuning alkatrészekkel. Most azonban kibővítik a repertoárjukat, és létrehozták a Quanta Hybrid Performance nevű részleget, amellyel a kor kihívásaira próbálnak válaszolni.

Egészen pontosan arra koncentrálnak a mérnökök, hogy eleve nagy teljesítményű autók hajtásláncába építsenek be elektromos motorokat, azaz turbó helyett hibrid hajtással növeljék azok teljesítményét. Az első prototípust már be is mutatták a SEMA tuningszalonon, a Quanta Corvette QHP770-eshez egy előző generációs Z06-os kupét módosítottak.

A karosszériához egyáltalán nem nyúltak, és a felfüggesztésben is csak az elektromotor-akkumulátor miatti nagyobb tömeg miatt cseréltek rugókat. A hátsó differenciálmű két oldalára egy-egy YASA 750-es elektromotort szereltek, amelyek teljesítménye egyenként 136 LE/800 Nm, azaz amíg a csomagtartóba épített 400 V feszültségű, 30 Ah-s akkumulátor bírja energiával, 272 lóerővel/1600 Nm-rel növekszik meg a Corvette Z06-os 505 lóerős/637 Nm-es teljesítménye. A prototípus egyébként a kiállítás előtt 2-3 nappal lett kész, teljesen működőképes, de a finomhangolás még hátra van. Néhány héten belülre ígéri a Quanta a munka befejezését, azt követően egyedi rendelésre bárkinek szívesen készít hasonló hibrid hajtást.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!