Sokkal okosabbak ugyan nem lettünk az elmúlt pár nap alatt az új Holden Commodore-ral kapcsolatban, hiszen továbbra se árulták el az ausztrálok, milyen erőforrásokkal adják majd az új kocsit. De addig is megmutatták az SS V elnevezésű sportváltozatot.

Ez még nem a legsportosabb változata a modellsorozatnak, de már egy lépéssel tovább megy a hétköznapi autón megjelenés/felszereltség/felfüggesztés keménysége tekintetében. És ennél sokkal fontosabb, hogy jelen esetben a napokon belül bemutatkozó Chevrolet SS sportszedán előzetese is egyben.

Egyelőre csak az biztos, hogy az Egyesült Államokban fogják forgalmazni a Chevrolet SS-t (meg a Közel Keleten és Dél-Koreában is), a jobbkormányos Commodore meg valószínűleg újra megjelenik majd a Vauxhall kínálatában, arról nincs szó, hogy mifelénk is elérhető lenne az autó. De a balkormányos kialakítás miatt szürkeimportban eljuthat hozzánk egy-két példány.

A Holden Commodore SS V tanulmánynál speciális narancs effektfényt használnak fényes fekete díszítésekkel, átalakították az első lökhárítót, és 20 colos kerekekre állították az autót. Belül nem spóroltak a fekete bőrrel, és nagyobb oldaltartású üléseket építettek be. A tanulmány 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltót kapott.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!