Könnyen elképzelhető, hogy Németország – a Német és az Európa Nagydíj közül – elveszíti egyik futamját, mivel egyre inkább erősödnek azok a törekvések, hogy egy esztendőben egy országban csak egy verseny legyen – írja a Sportbusiness.

Hasonló okok miatt aggódhatnak az olaszok is: bár esetükben az egyik nagydíj egy önálló államban, San Marinoban van, Bernie Ecclestone már többször jelezte, hogy nála nem számítanak az országhatárok, s szerinte Imola is Olaszországhoz tartozik. Visszakerülhet ugyanakkor a versenynaptárba a Belga Nagydíj, amely idén a spai pálya rekonstrukciója miatt maradt el. A ringet 18,85 millió euróból újította fel egy építőipari vállalatokból álló konzorcium.

Suzukából szinte biztosan a Fuji vulkán lábánál található pályához költözik jövőre a japán futam, s elképzelhető, hogy az Amerikai Nagydíj helyét is megváltoztatják 2007-től. Igaz utóbbi esetében kérdésesebb a váltás, a legutóbbi hírek szerint ugyanis Ecclestone-nak ismét sikerült megegyeznie az indianapolisi futam szervezőivel.