Pár héttel ezelőtt felmerült, hogy az osztrák energiaital-gyártó csapata jövőre esetleg Renault erőforrásokkal vágna neki az idénynek, azonban az elmúlt napokban a felek egyértelműen jelezték: a Red Bull nem szándékozik lecserélni beszállítóját – írja a TotalF1.com.

A Renault szabad kapacitásai lekötése érdekében keresett partnert a következő esztendőkre, s évi 11 millió euróért szállított volna motorokat a Red Bullnak. Eleinte úgy tűnt, hogy az energiaital-gyártó csapata hajlandó a váltásra, ám nem sokkal később kiderült, hogy az istállónak 2007-re is érvényes szerződése van a Ferrarival, így ha akarná sem tudná lecserélni beszállítóját.

Továbbra is kérdéses azonban, hogy milyen motorokkal vág neki a következő szezonnak a Red Bull fiókcsapata a Toro Rosso. Az istálló ugyanis idén még lefojtott V10-es erőforrásokkal versenyez, amire jövőre már biztosan nem lesz módja. A csapat vezetője Gerhard Berger jelezte: még nem döntötték el kitől fogják vásárolni 2007-ben a motorjaikat, de tárgyalásokat folytatnak a Cosworth-szal, a Ferrarival és a Renaultval is.