Két évvel ezelőtt ismerhettük meg a Tata Nexon nevű szabadidő-autó tanulmányát, a most leleplezett szériaváltozat hű maradt ahhoz – még a színösszeállítását se változtatták meg. A forma is alig lett szelídebb, nagyjából csak a kerekeket cserélték le megfizethető gumiköpenyt használó darabokra.

Mivel kifejezetten fiatal vásárlóknak szánt divatos járműről van szó, alapáron jár majd a kétszínű fényezés, mármint az eltérő színű tető. Felettébb lendületesen emelkedik az övvonal, a projektoros fényszóró és a LED-es menetfény is széria, és azért nem mondhatjuk, hogy a krómmal se spóroltak, mert többféle betét közül választhat majd a vásárló.

Kétféle erőforrással lesz választható az autó, az 1,2 literes, háromhengeres benzines turbó adatait nem közölték, az 1,5 literes dízel 110 LE/260 Nm teljesítményű; mindkettőhöz új fejlesztésű, hatfokozatú kézi kapcsolású váltót párosítanak. A hasmagasság 200 mm, ami a kis méretű szabadidő-autók világában nagynak számít, igaz, összkerékhajtás híján óvatosan kell kezelni a terepjárást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!