Az első magyar Formula-1-es versenyző menedzsmentjének mindezidáig nem sikerült közös nevezőre jutnia a 2005-ös gazdasági elvárásokat illetően a Minardi csapattal, ugyanakkor több szerződéses lehetőség is nyitott még Zsolt számára az F1-ben.

– Azon dolgozunk, hogy megvalósítsuk Zsolt számára az új körülmények kínálta lehetőségeket. – mondta minderről Rick Gorne, Baumgartner Zsolt menedzsere.
– Zsoltnak továbbra is van még esélye egy Jordan pilóta szerződésre, ugyanakkor három nagycsapat tesztpilótai állása is nyitott számára. Ez a négy út áll jelenleg előttünk, ezekkel kapcsolatosan folyamatosan zajlanak az egyeztetések.

Baumgartner Zsolt ugyanakkor rendkívül hálás az együtt tölttött 2004-es évért a Minardi csapatnak.
– Az elmúlt időszakban folyamatosan zajlottak egyeztetések menedzsmentem és a Minardi F1 Team között abból adódóan, hogy 2004-es szerződésem lejárt, és megújítására mindkét félben volt hajlandóság. Ahogy már a versenyévad végén is elmondtam, nagyon jól éreztem magam a Minardinál és rendkívül jó kapcsolat alakult ki köztem és Paul Stoddart között. Szeretném megköszönni Stoddart úrnak, és a teljes Minardi csapatnak a 2004-es évet, és nagyon sikeres jövőt kívánok nekik abban a tudatban, hogy akár dolgozhatunk is még együtt. Sokat tanultam az elmúlt egy évben, és szívesen versenyeznék egy újabb szezont is a csapatnál, de nem mindenáron. Mind a technikai, mind pedig az anyagi feltételeket illetően is több olyan tényező volt, illetve van, ami finomításra szorul, és amit tisztázni kell egy újabb szerződés aláírásakor. Jó feltételekkel nagyon szívesen versenyeznék 2005-ben is a Minardinál, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem jön létre a megállapododás. Mindez azt jelenti, hogy meg kell fontolnom azokat az egyéb lehetőségeket, melyek szerencsére az elmúlt napokban egyre inkább körvonalazódni látszanak. A Jordant leszámítva csapatneveket természetesen nem mondhatok egyelőre, de több irányban is folytatunk nagyon bíztató tárgyalásokat, és igazán érdekes lehetőségek is nyílhatnak számomra a közeljövőben. Természetesen amint bármilyen konkrétum adódik, azonnal tájékoztatunk minden érdeklődőt, addig azonban a közvélemény türelmét kérjük.

Rick Gorne szerint ráadásul a Forma 1 mellett a tengeren túlról is van érdeklődés Zsolt iránt.
– Természetesen az elsődleges célunk a megkezdett Formula 1-es út folytatása, de szerencsére az amerikai ChampCar sorozatból is érdeklődnek Zsolt iránt, mi azonban abban bízunk, hogy hamarosan megállapodásra jutunk az F1-es karrier folytatása ügyében.