Még tovább csökkentett gördülési ellenállás, nagy teherbírás és alacsony gördülési zaj jellemzi a Hankook által kifejezetten a nagy tömegű és nagy nyomatékú villanyautókhoz kifejlesztett iON abroncscsaládját. A nagy tömegű és nagy nyomatékú autókhoz kifejlesztett abroncsok 18-22 pántátmérővel lesznek elérhetően, Európában 2022 májusától a Hankook Ventus iON S nyári, 2022 szeptemberétől a Hankook Winter i*cept iON nevű téli abroncs lesz megvásárolható, a Hankook Ventus iON A négyévszakos abroncs az észak-amerikai piacon kezd.

Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke: „Az új iON gumiabroncscsalád bemutatásával cégünk egyre inkább elismeri az elektromos járművek iránti kereslet rohamos növekedését és az ezzel járó megfelelő gumiabroncsok iránti igényt, a csereigényt is tekintve. Az akkumulátortöltésenkénti megnövelt hatótávnak köszönhetően a gumiabroncsok új generációja tovább optimalizálja az elektromos járművek hatékonyságát a mindennapi használat során.”

Az új iON gumiabroncsok a műszaki intézkedések széles skálájának köszönhetően megfelelnek az elektromos járművek gumiabroncsai elvárásainak. Nevezetesen a Hankook az elektromos járművek nagyobb tömegét – amelyet a meghajtó akkumulátorok jelentős súlya okoz – nagyobb teherbírással ellensúlyozta. A rendkívül ellenálló aramidszálak többek között hatékonyan ellensúlyozzák az elektromos járművek különösen nagy nyomatéka okozta deformációs erőket. A magas arányban természetes gyantát tartalmazó futókeverék példamutató tartósságot és csökkentett kopást is biztosít. Az új keverék másik különlegessége a természetes olajok magas aránya. Ez nem csupán összességében fenntarthatóbbá teszi az iON termékeket, hanem pozitív hatással van az abroncsok futásteljesítményére is.

További fejlesztési cél volt a lehető leghalkabban működő gumiabroncsok elkészítése. A Hankook sound absorber™ technológia a vállalat iON termékeibe integrált speciális mintázattal kombinálva jelentősen csökkenti a belső zajt. Klaus Krause, a Hankook Tire Europe műszaki központjának vezetője (Hannover, Németország): „Különösen büszkék vagyunk arra, hogy például az új Hankook iON nyári gumiabroncs A/A/A besorolást kapott az EU-s gumiabroncscímkén. Ez a gördülési ellenállás, nedves tapadás és gumiabroncszaj tekintetében a legmagasabb teljesítménynek felel meg.”