Az Opel Magyarország sajnálja, hogy utolsó pillanatban meghiusult az idei Dakar verseny. Mind a magyarországi cég, illetve az anyavállalatnál működő GM Motorsport, mind pedig a Szalay Balázs vezette csapat mindent megtett annak érdekében, hogy minden korábbinál sikeresebben szerepelhessen az Opel a világ legnehezebbnek tartott versenyén. Az Antara RR a legjobb GM versenymotorral és számos technikai újítással várta a rajtot, ami az ismert okok miatt elmaradt.

Megyeri György, az Opel magyarországi igazgatója a következőket mondotta: „Igyekszünk a jövőbe tekinteni és nem azon keseregni, hogy meghiusult az idei Dakar. Folytatjuk az együttműködést a Szalay Balázs vezette csapattal és megyőződésünk, hogy az Opel Antara RR még sok nagy nemzetközi megmérettetésen hoz nekünk sikert. Bízunk abban is, hogy a Dakart szervező francia A.S.O.  versenyekkel igyekszik kompenzálni az elmaradt Dakar résztvevőit és vannak olyan hírek, hogy ezek egyike Magyarországot is érintheti.”

Az Opel és a Szalay Dakar csapat kapcsolata több, mint öt évre nyúlik vissza. Négyszer indult Opellel Szalay Balázs (tavaly már Antarával) és mind a négyszer sikeresen célbaért – volt, hogy egyedüli magyarként.  Az elmúl esztendő minőségi változást hozott az együttműködésben, mert a magyar Opel közreműködésével bekapcsolódott az autó fejlesztésébe a GM Motorsport és ugrásszerű javulást értek el az Antarával. A tervezett Dakar előtt Szalay a Dubai világkupa versenyen elért 7. helyével igazolta, hogy jó úton jár a csapat. Ezt a munkát szeretné mind az Opel, mind pedig a Szalay Balázs vezette csapat folytatni.