A téligumi szegmens prémium-régiójába tartozik a Goodyear és a Dunlop abroncs újdonsága is, mindkettő piaci bevezetése idén áprilisban indult, és szeptembertől már a teljes méretválasztékot megtalálják az ügyfelek a kereskedésekben.

Az UltraGrip Performance Gen1 elnevezésű téli abroncs 15-19 col közötti pántátmérővel összesen 38 méretben érhető el. Nagy méretű és teljesítményű autókra szánták a gumit, a középvonalhoz képest változó szögben állnak az egymással összekapcsolt lamellák, előbbi kanyarban javítja a tapadást, utóbbi pedig a futófelület deformációját csökkenti. Kopásjelzőt is elhelyeztek a mintázatban, amelyre rápillantva a felhasználó azonnal látja: megfelelő-e még a profilmélység.

A Dunlop Winter Sport 5-ös abroncsa 15-19 col közötti pántátmérővel összesen 46 méretben választható, kifejezetten sportos autókra és sportos vezetőknek szánják ezt a gumit. Itt is változó szögben állnak a lamellák a középvonalhoz képest, az elődhöz és egy átlagos téli abroncshoz képest több blokkot helyeznek el a futófelületen, havon tehát több a tapadó él, nedves úton pedig több csatorna van a futófelület alá szorult víz elvezetésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!