„A Werder a bajnokság egyik legszimpatikusabb és legsikeresebb egyesülete, így kiválóan illik a Volkswagen szellemiségéhez. Piaci lehetőségeink hatékonyabb kihasználása érdekében helyi márkakereskedőink és a klub közös akcióival kívánjuk reklámtevékenységünket bővíteni“ – jelentette ki Detlef Wittig, a Volkswagen Csoport hirdetési igazgatója.

A „Werder Bremen hivatalos autós partnere és csúcsszintű támogatójaként“ a Volkswagen a jövőben a teljes régióban és természetesen a stadionokban is intenzívebben képviselteti magát, a tervek között az északi Volkswagen márkakereskedők regionális marketing- és ügyféltevékenysége is szerepel. A stadionokban a márka többek között a reklámtáblákon, az interjú-háttérfelületeken, a hivatalos csapatfotókon illetve a plakátokon és belépőjegyeken elhelyezett emblémájával erősíti jelenlétét. A tervek között emellett kisbusz-szolgáltatás, illetve a stadion környékén járművek kiállítása is szerepel.

A Volkswagen természetesen a Werder járműveiről is gondoskodik. A Werder Bremen cégvezetése és játékosainak számára az autógyártó a megállapodás keretében a 2008/2009-es bajnoki szezontól exkluzív Volkswagen-járműparkot bocsát rendelkezésre.

„Örömmel tölt el minket a Volkswagennel kialakított partneri együttműködés, mivel véleményünk szerint a márka tökéletesen illik a Werder Bremen karakteréhez, s számos közös vonással rendelkezünk“ – nyilatkozott örömmel Manfred Müller marketingigazgató az új autós partnerről.