Fotó: Stefler Balázs

2015-ben szervezték ki a Citroën alól a DS márkát, amelynél most lett hivatalos a szakítás: 2018 december 1. után már csak külön kereskedésekben forgalmazzák a DS típusokat. Most megnyílt az első DS Store Magyarországon, a Citroën importőrének központi szalonjában, az M5-ös budapesti bevezetője mellett, az Emil Frey üzemeltetésében.

Első körben a DS7 Crossback szabadidő-autót lehet itt megvásárolni benzin- vagy dízelmotorral, az év vége felé várható a virtuális összkerékhajtású, 300 lóerő rendszerteljesítményű, a zöld rendszám használatára jogosult E-Tense4x4 hálózatról tölthető hibrid. Ennél hamarabb, már tavasszal megérkezik a kiskategóriás prémium szabadidő-autó a DS3 Crossback, amelynek akkumulátoros-elektromos E-Tense változata szintén használhatja majd a zöld rendszámot.

A DS7 Crossback esetén az Elegance alapmodelltől két irányba lehet továbbmenni, a Performance Line sportosabb hangulatot ad, a Prestige kivitel pedig még több kényelmi extrát. A legolcsóbb DS7 Crossback 8 990 000 Ft-os áron szerepel az árlistában, a legolcsóbb dízel 9 690 000 Ft-ba kerül, az alapkivitel hatfokozatú, kézi kapcsolású váltót kap, egyébként széria a nyolcfokozatú, automatikus váltó.