A mintegy 3600 négyzetméteres épületkomplexum alapkövét kedden délután rakták le ünnepélyes keretek között, az első vidéki Mercedes-Benz kereskedésként, amely az új elvárások alapján épül meg. Az épület három részből áll majd: két szervizterületből, valamint a közöttük elhelyezkedő főépületben kap majd helyet maga a bemutatóterem. A 3 milliárd Ft-os beruházást önerőből és banki finanszírozásból valósítják meg.

Balogh József, a Mercedes-Benz Miskolc alapítója, ügyvezetője köszöntőjében elmondta, az új szalon egy olyan hely lesz, ahol az ügyfelek kiszolgálását még magasabb szintre tudják emelni, nőni fog a munkatársak komfortja, és a fenntarthatóság is jobban érvényesülhet, a legmodernebb technológiáknak köszönhetően.

Fabiola Attorri, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezetője szerint: – Minden magyarországi márkakereskedésünk megújításával haladunk előre, hogy ügyfeleinknek egy olyan új koncepciót kínáljunk, amely ügyfélközpontú értékesítési-és szerviz folyamatokkal egyesíti a belső és külső dizájn modern luxusát, annak érdekében, hogy egy kellemes környezetet teremtsen, amely kiemeli járműveink szépségét és funkcionalitását, hatékony és ügyfélközpontú élményt nyújt a látogatóknak.
Hozzátette, egy Mercedes márkakereskedésnek többet kell nyújtania annál, mint egy hely, ahová betérnek az emberek megvásárolni egy terméket.
– Túl szeretnénk lépni a hagyományos szalon koncepción, és a márkakereskedéseinket olyan hellyé kívánjuk varázsolni, ahová az emberek azért mennek, hogy felejthetetlen élményekben legyen részük, miközben kapcsolatba lépnek kedvenc márkájukkal. Ennek szellemében valósítják meg a miskolci projektet is, ami nagy hatással lesz mindenkire, amikor elkészül – húzta alá.
Végül szólt arról is az ügyvezető asszony, hogy Miskolcon mindig is a maximumra törekedtek a minőség és az ügyfélelégedettség terén, nem véletlenül választották meg őket a 2021-es év Mercedes-Benz márkakereskedőjének.
Az új miskolci Mercedes-Benz képviselet 2024 júniusának végére készül el, a beruházással új munkahelyeket is teremtenek, közel százan dolgozhatnak majd itt.