Nem csak a régi-új Saab 9-3-ast prezentálta a National Electric Vehicle Sweden nevű cég a CES Asia kiállításon, ott rögtön a hamarosan kezdődő termékoffenzíváját is felvázolta. Eszerint elsőként a 9-3 és 9-3X modellek jönnek, de ezeket hamarosan követi majd a kínai konstrukciókon alapuló többi elektromos autó. Második körben jönnek majd a robotautók, amelyek között kisbuszt és apró kabint is találunk majd – utóbbinak az előzetese az inMotion nevű tanulmány.

Apró szépséghiba, hogy kerekek híján tapodtat se mozdul a „mozgásban” elnevezésű jármű, amelynél csak a belső teret készítették el. Itt négy darab, külön-külön mozgatható és állítható fotelt találunk, amely a ki-beszállás megkönnyítésére félkörívben sorakoznak fel, egyébként a menetiránynak megfelelően helyezkednek el, kettő hátra, kettő előrefelé néz. Lehetőség van a támla ledöntésére is, de lábtartó már nincs. Kijelzők nincsenek, az érintésérzékeny felülettel és megfelelő elektronikával ellátott oldalablakokon keresztül lehet tájékozódni és szórakozni, ezen kívül még hangvezérlés is lesz a fedélzeten – bár úgyis saját kütyüjébe temetkezik majd a robotautó utasa utazás közben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!