Nemrég már közöltünk egy kémfotót a Toyota GT 86 kabrióról, most pedig itt vannak a hivatalos képek és videó, amelyek alapján kijelenthetjük, kezdhet aggódni a Mazda, hiszen az FT 86 Open Concept remek hátsókerékhajtású nyitott autónak ígérkezik.

Egyvalamit nem tudunk csak az autóról, mégpedig hogy mennyi merevítést kellett beépíteni a karosszériába, tehát hány kg-mal növekedett a saját tömeg. Egyébként a lényeget látjuk: megtartották a(z Egyesült Államokban például olcsóbb biztosítást jelentő) 2+2 üléses utasteret, nagy felniket kapott az autó, és egyedi fehér-kék színösszeállítást. A tető és a bőrkárpit nagy része Navy Blue színű, a karosszéria Pure Bright White. Arany színű padlószőnyeg és ehhez passzoló díszvarrás teszi teljessé a képet.

Műszakilag nincs újdonság, a 2,0 literes szívómotort a feláras, hatfokozatú automatikus váltóval párosítva építették be a karosszériába. A műszerfalat egy kicsit átalakították, a hatalmas központi kijelző helyén kiegészítő műszereket, mellette meg egy okostelefon-dokkolót találunk. Egyelőre nem közölte a Toyota, mikor tervezi a FT 86 Open Concept alapján készülő kabrió gyártását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!