Kicsit hasonlít a 6×6-os Mercedes G-osztály sorsa a HMMVW-Hummer H1 történetre. Abban az esetben Arnold Schwarzenegger kérésére készítették el a katonai jármű civil változatát, jelen esetben pedig unatkozó arab milliárdosok kértek a Mercedestől hatkerékhajtású autókat.

Ha már egyszer elkészítette az ausztrál hadsereg számára 2011-ben kifejlesztett g-osztály civil változatát, úgy döntöttek, mindenki számára elérhetővé teszik a gépet. Persze ez a mindenki erősen be van határolva a vételár miatt, amelyről csak annyit mertek elárulni, a 350 000 eurós SLS AMG Electric Drive mögött ez a márka második legdrágább autója.

A katonai kivitel 3,0 literes V6-os dízele helyett az 5,5 literes 536 lóerős AMG V8-ast kapja az autó, az öt zárható differenciálművel rendelkező hajtásláncot változatlanul vették át. A karosszéria dupla fülkés pickup (például Magyarországon megspórolható a regadó), négy ülőhellyel, de mindenképpen C-s jogsit kíván, hiszen a saját tömeg 3775 kg. A karosszéria egyébként 5867 mm hosszú, a szélesség 2111 mm, a magasság 2209 mm, a hatalmas kerekek miatt 460 mm a hasmagasság. A 100 km/órás tempót nagyjából 6 másodperc alatt éri el a Mercedes G 63 AMG 6×6, csúcssebessége elektronikusan korlátozott 160 km/óra. Évi 20-30 darab manufakturális gyártását tervezik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!