Új csúcs-dízelt kapott a Chevrolet Észak-Amerikában kívül forgalmazott pickupja/terepjárója, amelyet piactól függően S10, Colorado néven illetve a kombi karosszériával TrailBlazerként forgalmaznak.

Eddig kétféle dízellel lehetett választani, a GM saját fejlesztésű négyhengeres erőforrásai közül a kisebbik 2,5 literes, 150 lóerő/350 Nm csúcsteljesítménnyel, a 2,8 literes 180 lóerőt/470 Nm-t tudott. Utóbbi módosításával jött létre a 2,8 literes, 200 lóerő és 510 Nm csúcsteljesítményű erőforrás, amelynél a váltó (6 fokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus) miatt korlátozták a maximális nyomaték értékét elektronikusan. Ezen kívül pár új karosszériaszínnel és felszereltségtől függően extraként/szériában járó MyLink fejegységgel gyarapodott a Chevrolet S10/Colorado/TrailBlazer tudása. Noha már többször is tanulmányozták az autót Európában is, annak forgalmazásáról továbbra se született döntés – az új, 200 lóerős dízel is csak az Euro 4-es károsanyag-kibocsájtási normát tudja.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!