A tavalyi év végén kezdték forgalmazni a DS 7 Crossback kompakt szabadidő-autót, januárban pedig a francia prémiummárka első hazai kereskedése is megnyitotta kapuit. Most pedig a kiskategóriás DS 3 Crossback érkezéséről számolhatunk be – az első példányéról, amelyet pár hónapon belül követnek majd a többiek.

Ennél a modellnél öt hangulat közül lehet választani – DS Montmartre, DS Bastille, DS Performance Line, DS Rivoli, DS Opera –, illetve a piaci bevezetéskor La Première néven tényleg minden földi jóval felszerelt kezdő szériát is kínálnak. Nem könnyű a választás, íme a lista, hogy az üléskárpitoknál milyen lehetőségek állnak rendelkezésre (az alapáras kárpiton felül): szemcsézett bőr vagy Nappa bőr kárpit „Art Leather” kivitelben, gyöngyszem-öltéses vagy gyémánt mintás dísztűzés, fonott mintás kárpit, Alcantara kárpit.

Nagy figyelmet fordítottak a hangszigetelésre is, amely kialakításánál a csúcshifit fejlesztő Focal cég is segített az autógyárnak, hiszen az ő érdekük is a jó minőségű zene. Ezért készül a megszokottnál vastagabb lemezből az ajtó (kevesebb vibráció), vastagabb üvegeket és gondosan megtervezett A oszlopokat és külső tükröket használnak (szélzaj). A 515 W-os erősítővel ellátott hifi 12 hangszórója közül egy párat a cápauszony-szerű B oszlopban helyeztek el.

A hangsúly a belső égésű motorral szerelt modelleken van (1,2-es benzines 100, 130 vagy 155 lóerővel, 1,5-ös dízel 100 vagy 130 lóerővel), de az E-Tense névre keresztelt akkumulátoros-elektromos változat is elérhető. Ennél egy 136 lóerős villanymotor hajtja az első kerekeket, az 50 kWh kapacitású akkumulátor 300 km-t meghaladó WLTP-hatótávolságot biztosít. Az alapmodell ára 7 190 000 Ft (PureTech 100, kézi váltó, Elegance szint), a legolcsóbb dízel 7 640 000 Ft-ba kerül (BlueHDi 100, kézi váltó, Elegance), a zöld rendszámos E-Tense kivitelnek még nincs listaára.