Kedd délután már a Le Mans-i futam edzésére készülődtek a Lotus versenyautókat indító német Kodewa csapatnál, amikor az ügyészség emberei megjelentek egy teherautóval, és elkezdtek fontos alkatrészeket felpakolni a platóra.

Egy magát megnevezni nem kívánó helyi partner pénzügyi vitába keveredett a csapattal, és végrehajtást kért a hatóságoktól, amelyek azt teljesítették. A két darab LMP2-es kategóriában induló Lotus T128-as versenyautó vázát ott hagyták a boxban a végrehajtók, de a felfüggesztéseket, kormánykerekeket és egyéb alkatrészeket is lefoglaltak és elszállítottak. Nem tudni, elég gyorsan tudja-e rendezni a tartozását a német istálló, illetve mennyire akadályozza a felkészülést az alkatrészek lefoglalása.

Idő közben egyébként visszakerültek a lefoglalt alkatrészek a csapathoz, miután a Kodewa utasította az ügyvédeit, tegyen büntetőjogi feljelentést az általuk már megnevezett személy, bizonyos Stéphane Chosse, az Adess AG és SCE Solutions cégek ellen. Az úriember ugyanis hamis számlák bemutatásával indította el a végrehajtást a francia bíróságnál, amit az bizonyítottnak látott, és 19-én délután meghozta a döntést, miszerint semmis a végrehajtás. A Kodewa csapat egyébként a feljelentésen kívül további lépéseket is tesz majd Stéphane Chosse ellen, állításuk szerint ő az, aki 7 számjegyű összeggel tartozik nekik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!