Az új Boxster modellek eleje észrevehető rokonságot mutat a 911-essel, ugyanakkor mégis jól felismerhető a tipikus Boxster arculat. A sajtó egyértelműen pozitív fogadtatásban részesítette az új Boxstert: a váltó pontossága, az alacsony fordulatszámról is meggyőzően gyorsuló erőforrás és nem utolsósorban a motor sportos hangzása miatt egyértelműen versenytársai fölé helyezi a szaksajtó az autót.

Az új Boxster kisebb erőforrása 2,7 literes és 240 lóerőt (176 kW) teljesít, 12 lóerővel (8 kW) többet az elődmodellnél. A 3,2 literes hathengeres Boxster S teljesítményét 260 lóerőről (191 kW) 280 lóerőre (206 kW) növelték. Mindkét motor ereje meggyőző: a Boxster 6,2 másodperc alatt, a Boxster S pedig 5,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre. Míg az utóbbi maximális sebessége 268 km/h, a 2,7 literes erőforrás 256 km/h sebesség elérésére képes. Az erőátvitelt az új Boxsternél egy átdolgozott, 5 sebességes váltó biztosítja, a Boxster S modell pedig egy új, 6 sebességes váltóval készül. A váltókat mindkét esetben olyan jól sikerült korszerűsíteni, hogy a váltóút lényegesen rövidebb lett.

A nagyobb kerekek és a szélesebb nyomtáv kiemelik a továbbfejlesztett karosszériaformát. A nyomtáv szélesítésének köszönhetően nagyobb a keresztirányú gyorsulás változatlan kényelem mellett. A 2,7 literes Boxster szériában 17 colos kerekeket kap, a Boxster S pedig 18 colos kerekekkel gördül le a futószalagról. A Porsche Active Suspension Management (PASM) rendszer segítségével a futómű keménysége állítható. Az új fogasléces kormányszerkezet változtatható áttétellel kanyargós utakon nagy sebesség mellett is kitűnő stabilitást biztosít. A továbbfejlesztett Porsche Stability Management (PSM) rendszer az aktív biztonságot szolgálja fékezésnél, gyorsulásnál, valamint kanyarokban is.

A roadsterek közül – a világon elsőként – az új Boxsterben elhelyezett fejlégzsák védi az utasokat oldalütközéskor: a légzsákot Thorax légzsákkal kombinálták, melyet az ülés-háttámla külső oldalába építettek.

Az új Boxster Magyarországon 14 400 000, az S változat pedig 17 700 000 forintos alapáron rendelhető