Idén ünnepli 100 éves fennállását az Aston Martin márka, amely nemrég mutatta be az új Vanquisht, amelynek most elkészült a vászontetős változata, ami hagyományosan a Volante utónevet kapta. A karbon-karosszériás jármű az eddigi legmerevebb, nyitható tetős autója a márkának.

A másik fontos újdonság, hogy először most tartották meg a teljes magasságú szélvédőt, ami jobb szélvédelmet jelent. A tető egyébként speciális, könnyű vászonból készült három rétegű takaró, amelynek csak 14 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy hátranyíljon. Ráadásul nagyon kompakt is, a csomagtér 279 literes, ami 50 százalékkal nagyobb az elődnél. Persze ehhez az is kell, hogy a kupétól eltérő a csomagtér-fedél formája.

Az utastérben mindössze a tetőmozgatás kapcsolói jelentik a változást. Mivel a kiindulási alapot eleve úgy tervezték, hogy abból lesz nyitott változat is, nem kellett extra merevítéseket beépíteni, így mindössze 9 kg-mal nagyobb a tömeg a kupéhoz képest. A motorháztetőt alatt ugyanaz a 6,0 literes, 573 lóerős V12-es szívómotor dolgozik, amihez itt is a Touchtronic 2 hatfokozatú váltó csatlakozik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!