Az Aviar nevű orosz startup-vállalkozás elektromos sportkocsival akar piacra lépni, az R67-es típusjelzésű autójuk formáját Anton Kuzhilnyj készítette, a megrendelő kérésének megfelelően az 1967-es Ford Mustang Fastback stílusában, míg a műszaki részleteken az Arkhipov fejlesztőiroda dolgozik, ők a Marussia sportkocsik kapcsán már végeztek hasonló munkát.

Kicsit módosították az arányokat azáltal, mert az eredetinél hosszabb a tengelytávolság, és a Mustang/Shelby elemek is vegyesen kerültek a karosszériára. A legnagyobb változás az utastérben van a szó szoros értelmében, hiszen a legújabb divatnak megfelelően élére állított hatalmas érintőképernyő a középkonzol, és a vezető is digitális műszeregységgel szembesül.

A múlt héten bemutatott, a brit Charge Automotive által készített villanymotoros Mustanggal ellentétben nem reprodukció acélkarosszériát használnak az Aviar R67-eshez, hanem acél csővázra húzzák rá a műanyag karosszériát, extraként üveg panorámatető is választható lesz. A tervek szerint 840 lóerő teljesítménnyel ruházzák fel az Aviar R67-est, ami 2,2 másodperces 0-100 km/óra sprintet tesz majd lehetővé.

A tervek szerint 2019 közepére készül el az első, működőképes prototípus, majd ezt követően kezdik előkészíteni a kisszériás gyártást. Azt nem tudni, hogy mi a megcélzott vételár, vagy hogy hány példányt akar készíteni az Aviar az R67-esből.