Korábban már megmutattuk a Suzuki Grand Vitara felfrissített megjelenését, amely most lett hivatalos. Egyelőre csak Japánban, az ott Escudo néven forgalmazott változaton, de mivel világszerte onnan exportálják a típust, előbb-utóbb hozzánk is eljut a módosított szabadidő-autó.

Szigorúan csak kozmetikai jellegűek a változások, ezek közül a legfontosabb az első rész átalakulása. A hűtőrácsnak csak az alsó része krómozott, a márkajelzés magasságában két, felszereltségtől függően fekete, vagy a karosszéria színére fényezett keresztlécet látunk, és a fényszórókat belső részét is áttervezték.

Nagyobb a légbeömlő a lökhárítóban, ahol még az elengedhetetlen ezüst betétnek is sikerült helyet szorítani. Az összes felni dizájnja megváltozott, és – legalábbis Japánban – megszűnt a hátsó ajtóra kívülről felszerelt pótkerék, mivel a hátfal közepére helyezték át a rendszámtáblát. Az utastérben mindössze a kárpitok jelentenek újdonságot, még a rádiókat/navigációt se módosították.

Az újdonság alkalmából készítettek egy X-Adventure nevű limitált modellt is, amely 18 colos felniket, sötétített ablakokat, tetőablakot és piros-vörös belső kárpitot kap. A legemlékezetesebb része azonban a „Bivalybarna gyöngyházmetál” fényezés lesz. Ez nem valószínű, hogy eljut Európába. Legalábbis biztosan nem ezen a néven…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!