A Teslát is beleértve számos elektromos sportkocsi-készítő választotta alapnak a Lotus Elise-t, és a Nagy-Britanniában épp újjászülető Detroit Electric is ez alapján készítette el az SP:01-es modelljét, a Leamington Spa településen felépített üzemben most készült el az első ügyfélautó.

A jelenleg sorozatban gyártott elektromos autók legnagyobb energiasűrűségű, 140 Wh/kg akkumulátor-telepét kapja az autó, ezt ráadásul strukturális tartóként építik be az ülések mögé, oda, ahol eredetileg a benzinmotort építették. Az SP:01 hátsó kerekeit egy 285 lóerő csúcsteljesítményű villanymotor hajtja, alaphelyzetben egyszerű fogaskerék-áttételen keresztül, felár ellenében kérhető 2 fokozatú automatikus váltó vagy még némi extra pénz ellenében 6 fokozatú, kézi kapcsolású is. Utóbbival a legfürgébb a Detroit Electric sportkocsija, a 100 km/órás tempót 3,9 másodperc alatt éri el, csúcssebessége 250 km/h.

A fedélzeti elektromos töltőberendezés különlegessége a kétirányú működés, a cég által kifejlesztett 360-Powerback nevű fali töltő használata esetén a ház energiaellátását is képes biztosítani. A sorozatgyártás beindítása mellett a kereskedőhálózat felállításán dolgozik a Detroit Electric, jelenleg Izlandon, Norvégiában, Azerbajdzsánban, Dél-Koreában, Kínában és Dél-Afrikában vannak márkakereskedések.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!