Előszériás autóként jelent meg a Frankfurti Autószalonon a Mercedes GLC F-Cell nevű tüzelőanyagcellás szabadidő-autó, amelyről már előre közöltek pár információt és néhány, az autót részben álcázva mutató képet. Most megvannak a végleges, hivatalos fotók, amelyeken igen fontos új elemeket is láthatunk: a jövő év elején várható C-osztály frissítésnek a belső elemeit.

A GLC F-Cell esetén az eddigi 8,4 colos helyett már 10,25 colos, szuperszélesvásznú képernyőt biggyesztettek a középkonzol elé, és új a Comand központi kezelőszerv is. Ez kapott egy érintésérzékeny felületet, aminek segítségével ujjal írva is lehet utasítani a számítógépet, és egy- illetve kétujjas mozdulatokat is felismer. Lecserélték a kormánykereket is, amelynek küllőin az S-osztályban is alkalmazott érintőgombokat látjuk. Szintén fontos változás a benzin- és dízelmotorral szerelt GLC-hez képest, hogy analóg órák helyett egy 12,3 colos képátlójú monitor tájékoztat a kormány mögött – ez minden bizonnyal az extralistán szerepel majd.

A Mercedes-Benz GLC F-Cell hatótávolsága hidrogénnel 437 km, az akkumulátorról még 49 km-t tud megtenni, a kerekeket hajtó villanymotor teljesítménye 200 LE/350 Nm, a végsebességet 160 km/h-ban korlátozza az elektronika. Jövőre már megvásárolható lesz Németországban az autó, 2018 végére ugyanis már 100 darab hidrogén-töltőállomás üzemel majd, 2023-ra pedig 400-ra nő ezek száma.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!