Az október során elszenvedett zuhanás erősen rányomja a bélyegét a 2008-as eddigi összteljesítményre, mely október végén 12,573,257 db-on áll, 5.8%-kal (775,091-bal) alulmúlva a tavalyi év azonos időszakának eredményeit.

Márkák teljesítménye
A Volkswagen lett ismét Európa vezető autógyártója volumen szempontból októberben, megelőzve a Fordot, a Reneault-t, az Opel/Vauxhall-t, valamint a Peugeot-t.

Az idei év első tíz hónapjának összteljesítménye alapján a Volkswagen, a Ford, az Opel/Vauxhall, valamint a Renault és a Peugeot alkotják a top 5-öt.
Míg a tizes toplista szereplői közül kilenc alulteljesítette a 2007-es év azonos időszakának számait, a hatodik helyen végzett Fiat büszkélkedhet egyedül egy marginális (0.3%) növekedéssel.
Az erős új A4 eladásoknak köszönhetően az Audi 2.3%-kal, 55,894-ről 57,189 db-ra tudta  növelni októberi számait a tavalyi év októberéhez képest.

Azon márkák, melyek emelni tudták számaikat októberben, gyakorlatilag mind egy-egy új model bevezetésnek köszönhették a pozitív eredményeiket. Az Audi A4-en kívül a Dacia a Sandero-t, a Lancia a Delta-t, a Subaru az új Forestert és egy új dízel motort, a Jaguar pedig az XF-et dobta újdonságként a piacra.

A top 10 gyártón kívül más márkáknak is sikerült piaci részesedést növelni az idén. Immár második hónapja a Nissan-nak 13.1%-kal, majdnem 35,000 db-bal sikerült számait emelni a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Mazda 8,184, a MINI 6,782 és a Smart 13,673 db-os növekedéssel dicsekedhet az év első tíz hónapjában.

Topmodellek

Továbbra is a Volswagen Golf-é a dobogó teteje októberben. A tavalyi év októberéhez képest 8.7%-os növekedést sikerült elérnie a modellnek. A Golfot a Peugeot 207, a Ford Focus, a Renault Clio, a Ford Fiesta, az Opel/Vauxhall Corsa, a Volkswagen Polo, az Audi A4, a Volkswagen Passat és a BMW 3-mas sorozat követi.

A csökkenő piaci tendenciák ellenére az új Fiesta 2%-kal növelni tudta elődjének a tavaly októberi eredményeit.

Új modellként szépen teljesített még a Volswagen Tiguan, a Hyundai i10, a Suzuki Splash, a Dacia Sandero, a Renault Koleos, a Lancia Delta, a Jaguar XF, a BMW X6, a Mercedes-Benz CLC, az Alfa Romeo Mito, a Volkswagen Scirocco és a Mercedes-Benz GLK.

A az elmúlt évben teljes modellváltáson átment modellek is jelentős növekedést tudhatnak magukénak októberben. A Renault Twingo, a Mazda 2, a Citroën C5, a Renault Kangoo, a Citroën Berlingo, az Opel/Vauxhall Agila és a Skoda Superb is örülhetett a megövekedett eladásoknak.