Új és használt autók vásárlói számára mindenkor elsődleges szempont az üzemanyag fogyasztás. Amellett, hogy az üzemanyag árakat tekintve a CNG ( Compressed Natural Gas = földgáz ) és az LPG ( Liquified Petroleum Gas = folyékony autógáz ) lényegesen olcsóbb a benzinnél és a gázolajnál, környezetvédelmi szempontok is a gázüzemű autók mellett szólnak.

A járművezetők folyamatosan növekvő, alternativ hajtásokra vonatkozó háttérigényének megfelelve fejlesztette ki a MOTUL teljesen szintetikus mid SAPS motorolaját, a Specific CNG/LPG-t kimondottan gázüzemű autók számára.  A korszerű termék jellegzetessége a kiemelkedő kenési tulajdonság, a magas hőstabilitás, továbbá a csökkentett szulfáthamu, foszfor és kéntartalomnak köszönhetően az alacsony hamutartalmú összetétel.

Szakemberek meg vannak győződve arról, hogy a MOTUL új Specific CNG/LPG motorolaja egyértelműen találkozik a vásárlói igényekkel. Az autószervizek mostantól a gázüzemű autók használói számára olyan korszerű motorolajat kínálhatnak, amely teljes mértékben az ilyen járművek igényeinek figyelembe vételével került kifejlesztésre.