Noha nem is olyan rég kinyilatkozta a Bentley vezetője, hogy az elektrifikáció, tehát a hálózatról tölthető hibrid vagy épp elektromos hajtás a jövő, a jelenben azonban a szupergazdagokat nem érdeklik az olyan apróságok, mint a fenntartási költségek vagy a tankolás – pláne, hogy van olyan hely a világon, ahol az autó magának rendeli meg a feltöltést. Ezen, mármint a „nem vagyok rászorulva a spórolásra” hozzáálláson kíván most változtatni a gyár, arról próbálja meggyőzni a vásárlókat a legújabb tanulmányával, hogy az elektromosság nem feltétlenül jelent lemondást.

Ezt pedig a hamarosan várható új generációs Continental modellt előjelző EXP12 Speed 6e elnevezésű kabrió-tanulmánnyal példázzák, ahol a márkától megszokott anyagokat, minőségérzetet és szolgáltatásokat találják meg az ügyfelek, épp csak a motorháztető alatt nincs zajos és kipufogógázokat termelő erőforrás. Ehelyett van egy olyan villanymotor, ami azonnali és lendületes gyorsítást tud biztosítani, és annyi akkumulátor, ami a London-Párizs vagy a Milánó-Monaco távolság megtételét megállás nélkül lehetővé teszi. De a márka által biztosított diszpécserszolgáltatás segítségével akár hosszabb útra is indulhat a tulajdonos, mert a központból, ismerve az akkumulátor töltöttségi szintjét, előre megtervezik a töltőpontokat és le is foglalják azokat, a lehető legrövidebbre rövidítve a megállásokat.

Ráadásul nem is kell feltétlenül kábellel vesződni, hiszen a Bentley már a tanulmányt is felkészítette az indukciós töltésre, ahol elég csak a megfelelő helyen leparkolni az autót a töltés beindításához. A kábel csatlakozóját teljesen elrejtették, a hátsó rendszámtábla mögött rejtőzik. Nem részletezi az akkumulátoros-elektromos hajtást a Bentley az EXP12 Speed 6e tanulmánynál, de a hajtómotor teljesítményét, se az akkumulátor kapacitását nem árulják el, a műszeregység fényképéből pedig csak a 257 mérföldes (413 km) hatótávolságot lehet leolvasni.

Az még a jövő zenéje, hogy az akkumulátoros-elektromos Bentley mikor valósul meg, de a hálózatról tölthető hibrid hajtással ellátott Bentayga szabadidő-autó már 2018-tól megvásárolható lesz, és az EXP12 tanulmány által megelőlegezett új Continentalból is lesz ilyen kivitel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!