Úgy tűnik, a brit-német együttműködés keretében készített McLaren Mercedes SLR képes tartani a lépést az olasz szuperautókkal, legalábbis abban a tekintetben, hogy ez is képes öngyulladással megsemmisíteni magát.

Jelen esetben ráadásul nem egy hétköznapi példány, hanem egy szupergyors 722-es vált a lángok martalékává. Igaz, nem szériaautóról van szó, hanem egy alaposan módosított példányról. A Sievers cég által végrehajtott karosszériatuning mellett a motorba is belenyúltak, annak a teljesítményét 814 LE/1206 Nm-re emelték. Ez az még szombat délután döntött úgy, hogy véget vet földi pályafutásának, és a német A81-es autópályán Eutingen közelében égett teljesen ki. Az 51 éves sofőr és utasa a lábtérben észlelték a tüzet, és épp csak félre tudott állni az autóval a vezető, mire kiugrottak az autóból, az már lángolt, és aztán pillanatok alatt megsemmisült. A rendőrség becslése szerint a kár 300 000 euró.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!