A továbbiakban ő fogja irányítani az összes jövőben piacra lépő Mazda modell tervezését és stílusának kialakítását, koordinálva a több helyszínen zajló dizájn-feladatokat. Székhelye a vállalat központjában, Hirosimában, Japánban lesz.
Ikuo Maeda elődje, Laurens van den Acker úgy döntött, hogy elhagyja a Mazdát és új kihívások felé fordul. Van den Acker április 10-ig tölti be pozícióját, hogy a vezetőváltás ne okozzon fennakadást a munkafolyamatokban.

Az új vezető kinevezése előtt a Mazda hirosimai-i stratégiai tervezőbázisának vezető dizájnere volt. 1982 áprilisában került a Mazdához (a vállalat akkori neve Toyo Kogyo Ltd. volt), 1985-86-ig a vállalat yokohamai-i dizájn stúdiójában az innovatív tervezésért felelt. A 80-as években a Mazda amerikai leányvállalatának tervezésért felelős részlegénél dolgozott több prominens pozíciót is betöltve, mielőtt a Ford dizájn stúdiójában, Detroit-ban szerzett tapasztalatokat 1999-ben és 2000-ben.
Hirosimába való visszatérését vezető tervezővé történő kinevezése indokolta 2000-ben. Azt a csapatot vezette, amely később a Mazda egyik ikonikus sportautóját, az RX-8-at tervezte. Az ő nevéhez fűződik az új Mazda2 is, amely több autóipari díjat is nyert az elmúlt években, köztük a 2008-as Világ Év Autója címet.