Az Apollo Automobilit létrehozó társaság, az Ideal Team Ventures még 2014-ben szerezte meg a DeTomaso márka jogait, és mostanra, a márka alapításának 60. évfordulójára készültek el az új prototípusokkal, amely egyébként egy régi ötlet alapján készült.

Alejandro DeTomaso és Carroll Shelby még 1964-ben dolgoztak közösen egy versenyautón, azonban a P70-es nevű autó soha nem épült meg. Ennek a vázlatait vették elő a P72 nevű szuperautóhoz, amelynél a retrós megjelenés a legmodernebb műszaki megoldásokat rejti. Igazán különleges a belső tér, ahol polírozott réz alkatrészeket használnak mindenfelé, gyémántvarrással dobják fel az ülések bőrkárpitját.

Ugyanaz a karbon tárváz jelenti az alapot, mint az Apollo IE szuperautónál, de amíg abban V12-es Ferrari szívómotort használnak, ebben a DeTomaso márka hagyományaihoz jobban illő V8-ast építenek majd – azt még nem árulták el, honnan származik majd a blokk. Ehhez képest már a vételárat is tudjuk, legalább 750 ezer eurót kell majd fizetnie annak a 72 embernek, aki magáénak akar tudni egy-egy DeTomaso P72-t.