A művésznő, aki a baleset után azt mondta, hogy minden rendben lesz, legkésőbb három hónap múlva teljesen meggyógyul, betartotta ígéretét: életerősen, jókedvűen érkezett az átadásra. Az átadásra november közepén Gödöllőn, a művésznő otthonának közelében került sor.

Pécsi Ildikó elmondta, hogy most már szinte teljesen biztos, hogy a gumiabroncs hibájából kapott defektet. A balesetet megelőzően már több alkalommal is szervizbe vitték az autót, mivel az egy bizonyos sebesség fölött furcsa hangokat adott. Most már tudja, hogy az abroncsban megrepedt egy szál, és ez okozta a defektet.

A képen látható személygépkocsi a művésznő új autója, és amint az egészsége megengedi, újra volán mögé fog ülni, a baleset nem vette el a kedvét a vezetéstől. A Goodyear legújabb fejlesztésű, ún. Ultra Grip 6-os téli gumiabroncsaival szerelték fel a művésznő kocsiját.
„Fontosnak tartjuk, hogy télen mindenki biztonságos téli abroncsokkal autózzon, ezért amikor meghallottuk a baleset hírét, azonnal arra gondoltunk, hogy Pécsi Ildikót megajándékozzuk egy szett abronccsal – mondta Sajti Miklós, a Goodyear Dunlop Tires Magyarország marketing igazgatója. A Goodyear fejlesztései során kiemelt szerepet játszik a biztonság. Ennek egyik jó példája a Goodyear defekttűrő abroncsa, amellyel mind a négy kerék defektje esetén is a 80 km/órás sebességhatárt betartva akár 200 kilométeres távolságot is megtehet az autós.