A Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás program célja, hogy felhívja a magyar lakosság figyelmét a felelős alkoholfogyasztásra.

Útjára indult a Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás programja, melynek keretében a magyar sörgyár Talmácsi Gábor, gyorsasági motoros világbajnokkal együttműködve, a felelős alkoholfogyasztásra hívja fel a felnőtt lakosság figyelmét.

A Dreher Sörgyárak Zrt. – mint alkoholos terméket gyártó vállalat, aktívan fellép a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen. Most, társadalmi szerepvállalásának újabb lépéseként, Magyarországon elsőként indít útjára egy programot, mely a felelős és kulturált alkoholfogyasztásra kívánja felhívni a figyelmet.

A Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás programja egy társadalmi értékteremtő kampány, melynek elsődleges célja a felelős alkoholfogyasztással kapcsolatos tudatosság növelése. A sörgyár együttműködő partnere a program során Talmácsi Gábor, aki ismertsége révén kívánja minél több emberhez eljuttatni a kampány főbb üzeneteit, mondanivalóját. 

 „A felelős alkoholfogyasztás sokkal többet jelent annál, minthogy nem iszom, ha vezetek. A Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás programjának mondanivalója az, hogy felelősek vagyunk – önmagunkért és másokért is.  Profi sportolóként tisztában vagyok azzal, mit jelent ez. Bármilyen döntést hozok is – a pályán vagy azon kívül – tudom, hogy döntésem következményei másokra is kihatnak. Ezt minden egyes döntéskor mérlegelni kell. Tisztán kell látnom tetteimet és azok következményeit. Legyen szó akár az alkoholról, akár bármi másról.” – mondta Talmácsi Gábor.

A program fő üzeneteit figyelemfelkeltő online és nyomtatott hirdetések formájában is igyekeznek a szervezők minél szélesebb rétegekhez eljuttatni. A hirdetéseken Talmácsi Gáborral találkozhatunk, aki saját tükörképével néz szembe. A „Te is lásd tisztán tetteid!” mottóval megjelenő hirdetések az egyéni felelősség kérdését helyezik a középpontba.