A japán vállalat Sagarai (Shizuoka tartomány) gyárában készülő 3,2 illetve 3,6 literes erőforrások várhatóan 2006-tól kerülnek beépítésre a Suzuki különböző típusú személy- és teherautóiba.. “Az autóipari verseny az egész világon egyre keményebb.

A most aláírt megállapodással még inkább képesek leszünk kiaknázni a GM partnerségben rejlő együttműködési lehetőségeket, és költségmegtakarítási előnyöket.” – nyilatkozta Osamu Suzuki, a Suzuki Motor Corporation Magyarországon is ismert, és elismert elnök-vezérigazgatója. A Suzuki Motor Corporation és a General Motors 1981-től működik együtt. A két cég azóta számos konkrét megállapodást kötött, amelyek kiterjednek a termékfejlesztés, a gyártás, és az értékesítés számos területére is.

“A Suzuki Motor Corporation-nal meglévő kapcsolatunk alapja, hogy olyan autókat hozzunk létre, amelyek mind két cég vásárlóinak és részvényeseinek többlet értéket jelentenek. Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy ez a mostani aláírás is ezt a célt szolgálja “- fejtette ki az aláíráskor Rick Wagoner, a GM – elnök vezérigazgatója. Az új V-6 os motor egy vadonatúj, tiszta alumínium, 60 fokos elrendezésű, dupla vezérmű tengelyes és hengerenként négy-szelepes erőforrás. Az aggregátok hengerűrtartalma a 2,8 litertől egészen a 3,6 literesig terjed, valamennyi a legújabb technológiát képviseli, továbbá az összes modell változtatható szelepvezérlésű.

A GM először a 2004-es modelljeiben mutatta be legújabb V-6-os fejlesztését, amelyet eddig csak a kanadai St. Catharines-ben, illetve az ausztráliai Melbourne-ben működő GM üzemekben gyártottak.