A Minardi istálló tagjai meglepve figyelték, amint egy népviseletbe öltözött tánckar hegedűszó kíséretében rákezdett a csárdásra az Albert Park aszfaltján. Zsolt nem állt ellen a kedves invitálásnak, így egy kis idő elteltével ő is bekapcsolódott a táncba, témát szolgáltatva ezzel a fotósoknak és a szép számmal jelenlévő operatőröknek.

Baumgartner Zsolt: – Rendkívül kellemes meglepetés volt ez a program számomra. Tisztában vagyok azzal, hogy magyarok a világ szinte minden szegletében megtalálhatóak, de jó volt látni, hogy ilyen messze a szülőhazámtól is ápolják a hagyományokat, szépen beszélik a nyelvet. Jól esett, hogy ennyire szeretnek pusztán azért, mert a számukra is oly kedves országból származom. Nagyon jól esett ez a kis ünnepség, ami egyébként komoly színfoltot jelentett a ring mai életében, hiszen szinte valamennyi televíziós és rádiós stáb, valamint fotós a mi boxunk környékén tolongott.

Futóedzés a pályán

Mivel Zsolt még soha nem versenyzett a melbourne-i pályán, így számára jelen pillanatban mindennél fontosabb, hogy az összes lehetséges módon információkat szerezzen arról a helyszínről, ahol vasárnap versenyezni fog. A “felderítés” egy sajátos módját választva, Zsolt csapattársával, Brunival egyetemben futóedzést tartott az aszfalton.
Baumgartner Zsolt: – Mivel a fizikai felkészítést nem szeretném elhanyagolni, egyértelmű, hogy ezen a héten is folytatom a futóedzéseket. Csapattársammal Brunival megbeszéltük, hogy összekötjük a kellemeset a hasznossal, így a hivatalos pályán tartottuk meg a napi edzésünket. Korábban egy mérnökkel már végigjártuk gyalog a pályát, most viszont kétszer is körbefutottuk, így kijött a napi 10 kilométeres penzum. Nem azt mondom, hogy sokkal okosabbak vagyunk most a pályát illetően, hiszen az igazi az lesz, ha már autóban ülve érzékelhetjük a kanyarokat, de ha már úgyis futni kell, akkor hasznosabb volt a ringen letudni a kilométereket.

Látogatás a koaláknál

A helyi rendezők igyekeznek minden létező módon a vasárnapi versenyre irányítani a figyelmet, így nem meglepő, hogy a már Ausztráliában tartózkodó újoncok számára állatkerti látogatást szerveztek. Zsolt a médiaeseményen közelről ismerkedhetett meg Ausztrália legjellemzőbb állataival, így a koalákkal és a kengurukkal.

A Melbourne-i villamost reklámozta Zsolt

Kedden Victoria állam közlekedési miniszterével villamosozott Baumgartner Zsolt Melbourne-ben egy olyan rendezvény keretében, melyen az ausztrál világváros tömegközlekedését reklámozták. Az esemény során Paul Stoddart a Minardi csapat tulajdonosa, valamint Baumgartner Zsolt, és Gianmaria Bruni több megállót utazott egy melbourne-i villamoson a helyi média képviselőivel, és így jutottak el a város egyik központi részére a Federation Square-re.
Baumgartner Zsolt: – Számomra nem volt új ez a rendezvény, hiszen tavaly ősszel Budapesten is részese voltam egy olyan sajátos programnak, melyben a tömegközlekedés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet. Az itteni rendezvény célja az volt, hogy bemutassák a helyiek: milyen remekül lehet közlekedni Melborune-ben egy Formula-1-es hétvége alatt is. A városban 400 ezer embert kell mozgatni a verseny miatt, és ezt zökkenőmentesen oldják meg a tömegközlekedés révén.

Zsolt megkapta a hivatalos doppinglistát

A hétvégi program közelségét jól jelzi, hogy Baumgartner Zsolt kézhez kapta a FIA által kiadott hivatalos doppinglistát, valamint azt a levelet, mely minden pilóta figyelmét felhívja azokra az előírásokra, melyek az év közben szedhető gyógyszerekre vonatkoznak.
Baumgartner Zsolt: – A doppinglista megszokott dolog a Formula-1 világában csakúgy, mint bármely más sportágban. Azt hiszem különösebb jelentősége persze nincs az ügynek, hiszen nem nagyon van olyan pilóta, aki mondjuk szteroidokkal élne, de elképzelhetetlennek tartok bármilyen más hasonló visszaélést, így a stimuláló szerek is kizártak. Az autóversenyzésnél a tiszta fej a legfontosabb és a koncentráltság. A magam részéről egy dopping esetre emlékszem, ami még az F-3000-ben történt, és a cseh Tomas Engét marasztalták el, de akkor sem nagyon hittem abban, hogy a pilóta valóban hibázott. Sokkal inkább valószínű, hogy betegségére figyelmetlenül olyan szert szedett, mely tiltólistán van.

Szerdán mutatkozik be a Minardi-csapat

Kisebb technikai nehézségeket leküzdve helyi idő szerint hétfőn éjjel megérkeztek a Minardi csapat autói Ausztráliába. Így már nincs semmi akadálya annak, hogy a többi Formula-1-es istállóhoz hasonlóan a Minardi is megtartsa a szokásos idény előtti prezentációt. A Minardi F1 Team bemutatkozására magyar idő szerint szerdán, hajnali 4 órakor kerül sor az Albert Parkban, ahol az akkreditált újságírók és fotósok előtt mutatják be a Minardi idei versenyautóit, valamint Baumgartner Zsoltot és Gianmaria Brunit, és várhatóan ezen alkalommal mutatják be az idei hivatalos tesztpilótát is.