Február 12-én kora reggel, 5:44-kor jeleztek a Bowling Green-ben található National Corvette Museum biztonsági rendszerei, amelyek mozgást érzékeltek. A biztonsági személyzet meglepetésére nem bűnözők jártak a kiállításon, hanem a föld nyílt meg a Skydome nevű csarnokban, amely a létesítmény legöregebb, még 1994-ben felépített része.

A beszámolók szerint jelentős méretű, több mint 10 méter átmérőjű és vagy 7-8 méter mély lyukba 8 autó zuhant bele, ezek közül hat a múzeum gyűjteményének része, kettő pedig a General Motorstól kölcsönkapott autó: egy 1993-as ZR-1 Spyder, és az 2009-es ZR-1 Blue Devil. A múzeum saját autói a következőek: egy 1962-es fekete kupé, az 1992-ben legyártott egymilliomodik Corvette, a 2009-ben legyártott másfél milliomodik Corvette, egy 2001-es Mallett Hammer Z06-os, az 1984-es PPG felvezetőautó, és egy 1993-as Rubinvörös 40th Anniversary Corvette.

A Corvette múzeum weboldalán több webkamera segítségével lehet nyomon követni, mi folyik a kiállításon, de a Skydome-ot mutató kamerát kikapcsolták, a többin pedig időnként látható, amint a csarnokban megmaradt 25 autóból egyet-egyet kimenekítenek. Bezárták a kiállítást, a Skydome statikai vizsgálatával már végeztek, a biztonság kedvéért átvizsgálják az egész létesítményt is. A National Corvette Museum karsztos talajon épült, a létesítménytől alig fél óra autóútra található a világ legnagyobb barlangrendszere, a régióban különleges eseménynek számít az ilyen víznyelők megnyílása, de nem példa nélküli. Ezen a felvételen azt láthatjuk, ahogy megnyílik a föld a csarnok közepén, és eltűnik a két első Corvette a mélyben.

Nem tudni, hogyan lehet majd kiszedni az elsüllyedt autókat a gödörből, a csarnoképület miatt a daruzás csak komoly bontást után kivitelezhető, és ahogy az az alábbi, drón segítségével készített felvételen is látszik, a lyuk körül nem igazán stabil a talaj, nehéz lesz bármilyen emelőszerkezetet összehozni úgy, hogy az biztos lábakon álljon. És akkor még nem is beszéltünk azokról az emberekről, akiknek a lyuk mélyén kellene biztosítani/rögzíteni valahogy a még menthető autókat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!