A tavalyi év során a Shell Hungary Rt. több, mint 500 millió liter üzemanyagot értékesített kiskereskedelmi hálózatán keresztül. A vállalat 2003-as magyarországi beruházásainak értéke közel 10 milliárd forint.

Nem csupán a kiemelkedő eredmények teszik 2003-at különlegessé a Shell magyarországi történetében, hanem a Total benzinkúthálózatának átvétele miatt is mérföldkőnek tekinthető ez az év. Mint ismeretes, a Royal/Dutch Shell Group (Shell) és a TotalFinaElf (TFE) csoport között 2003. tavaszán kötött adásvételi szerződés értelmében németországi töltőállomásokért cserébe a Shell magyarországi, csehországi és franciaországi kiskereskedelmi hálózatokat vásárolt a TFE-től.

A Total kutak hazai átvétele mellett a Shell 5 új üzemanyagtöltő állomást nyitott meg a tavalyi év során, mintegy 2,2 milliárd forintos beruházási költséggel. Mindezek eredményeként a Shell Hungary Rt. által üzemeltett töltőállomások száma ma már 179, így a vállalat piaci részesedése meghaladja a 23 százalékot.

A Shell által működtetett üzemanyagtöltő-állomás hálózat ma már több, mint 2600 munkahelyet biztosít a hazai munkavállalóknak. Emellett a Shell Hungary létszáma 2003 végére 270-re nőtt az egy évvel korábbi 234 főről. Ebben a kivételes gyarapodásban az üzlet növekedése mellett kulcsfontosságú szerepet játszott a TFE kiskereskedelmi üzletágának átvétele, valamint a korábbi években elindított, közép és kelet-európai vezető pozíciók Budapestre településének folytatása, és az egész európai Shell Vállalatnak szolgáltatást nyújtó, törzsvásárlói programok IT kompetencia központ bővülése. 

2004-es tervek

Új Shell töltőállomások
A Shell 2004-ben további 3, újonnan kialakított töltőállomással kívánja bővíteni magyarországi hálózatát, ami mintegy 1 milliárd forintos beruházást jelent.

A Total kúthálózat megvásárlása
A mai napig 43 Total töltőállomás „öltözött” Shell színekbe. 2004 során az átalakítási munkálatok folytatódnak és, a tervek szerint, év végéig be is fejeződnek. A Total kutak átalakításának összköltsége több mint másfélmilliárd forint (ebből csak a két, M5-ös autópálya melletti kút rekonstrukciója félmilliárd forintba kerül), ami magába foglalja a kapcsolódó környezetvédelmi beruházásokat is.

Új Shell üzletág: AEROSHELL
A Shell Hungary Rt. új üzletágaként 2004. január 1.-én alakult meg a kizárólag a repülési piacra szakosodott Aeroshell üzletág. Természetesen, a Shell Hungary korábban is foglalkozott a repülésben használt kenőanyagok és üzemanyagok értékesítésével, azonban a vállalat vezetősége elérkezettnek látta az időt, hogy a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyezzen erre a piaci szegmensre. Az új üzletág megalakulásával mind szakmai, mind termék oldalról bővül az eddig elérhető termékek és szolgáltatások köre.
2003-ban a Shell több mint kétmillió liter AVGAS 100LL üzemanyagot (a Shell repülőgépek számára kifejlesztett üzemanyaga) forgalmazott Magyarországon, folyamatosan növelve piaci részesedését, ami mára meghaladja az 50 %-ot. A Shell teljes termékskálával rendelkezik a repülési kenőanyagok területén – motorolaj, illetve repülőbenzin egyaránt megtalálható a termékpalettáján. Ezen termékek kiváló minőségét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a hazai mezőgazdasági repülés 80%-a Aeroshell motorolajat és Shell AVGAS 100LL repülőbenzint használ.