A Közép-Európában és a Közel-Keleten Dacia néven futó gépkocsi Franciaországban a Renault márkanevet fogja öregbíteni, s az ára is magasabb lesz, mint máshol: 7500 euró – írja a Wirtschaftsblatt.

A romániai gyár már nem képes egymaga kielégíteni az igényeket: áprilisban gördült le a futószalagról az első Logan, amelyet Oroszországban szereltek össze, az év második felében pedig megkezdődik a termelés a marokkói és a kolumbiai üzemben is. A terjeszkedés 2005 után sem áll meg: a következő két éven belül gyárat létesít a Renault Iránban, Indiában és Brazíliában, s a tervek szerint 2010-től évente egymillió autót értékesítenek majd.

A Logannal kapcsolatos kedvező tapasztalatai alapján a Renault 2005. május 1. óta az Európai Unió területén értékesített Dacia Logan gépkocsikra három évre vagy százezer kilométeres futásteljesítményre általános garanciát nyújt.

A Renault Hungária Kft., a Dacia magyarországi importőre pedig visszamenőleg kiterjeszti a hároméves garancia érvényességét a magyarországi bevezetés (2004. október 15.) óta hazánkban vásárolt valamennyi Loganra.