A jármű segítségével jelentősen csökkennek a városi közlekedés okozta nehézségek (megállóban való várakozás, biztonságos elhelyezkedés a járművön). A Generali-Providencia Biztosító Rt. vállalta a kisbusz örökös biztosítását, ezzel is segítve az Alapítvány zökkenőmentes munkáját.

Az MB-AUTO Magyarország Kft. rendhagyó ajándékkal lepte meg partnereit, hiszen apró karácsonyi ajándékok helyett a legnemesebb célra, beteg gyermekek támogatására fordította a rendelkezésre álló pénzügyi keretet.

„Fantasztikus évet zárunk az idén. Átadtuk a budakalászi új épületünket, a Cseppek Házát, kaptunk egy Mercedes-Benz Vito személyszállító járművet, aminek az örökös CASCO és kötelező biztosítását a Generali

Biztosító vállalta. Az új kisbusszal nemcsak a külső programszervezés lesz gördülékenyebb, hanem a gyerekek integrációs fejlesztése is teljesebbé válik. Szeretnénk, ha gyerekeink minél több kulturális intézménybe eljutnának, hogy maguk fedezhessék fel a világot.” – mondta Dr. Schultheisz Judit, a Gézengúz Alapítvány alapítója.

A Gézengúz Alapítvány 1990-ben Budapesten jött létre azzal a céllal, hogy korai, összetett habilitációs és rehabilitációs tevékenységgel lehessen a születési károsult gyermekek és családjuk megsegítésére. Az Alapítvány fő célja a központi és perifériás idegrendszeri sérült csecsemők és kisgyermekek terápiája, valamint az eltérő fejlődésű és az egészséges csecsemők, kisgyermekek mozgásos és értelmi képességeinek maximális kiaknázása, a stabil pszichés fejlődés hátterének megteremtése, a család integritásának, az anya-gyermek pszichés egységének védelme a korai integráció tükrében. Az Alapítvány oktatási-nevelési területen gyógypedagógiai fejlesztés keretében vállalja a mozgáskorlátozott, mentálisan és halmozottan sérült gyermekek komplex gyógypedagógiai fejlesztését, napközbeni ellátást is igénybe vehetően, a speciális szükségleteknek megfelelő egyéni, csoportos illetve integrált formában.

Kikkel foglalkozik az Alapítvány?

Megkésett, illetve megváltozott fejlődésmenetű, Kognitív funkciók fejlődésének terén veszélyeztetett, illetve az értelmileg sérült, Mozgássérült Halmozottan sérült Rizikócsoportba tartozó, koraszülött Genetikai eredetű vagy egyéb fejlődési rendellenességgel született, Ideg és izomrendszert érintő megbetegedésben szenvedő Ortopédiai, tartási rendellenességgel született csecsemőkkel és kisgyermekekkel. Bankszámlaszám: HVB 10918001-00000411-38110018 Adószám: 19650823-1-41