A PUMA evoSPEED Mid Pro a Ferrarival együttműködve jött létre, mély kutatómunka és dizájnfejlesztés előzte meg, hogy a kényelmet, könnyedséget biztosítsa miközben a FIA által meghatározott tűzállósági kritériumoknak is megfelel. A PUMA egy lifestyle verziót is bemutat ezzel egy időben a rajongóknak. Az evoSPEED Mid a versenycipő replikája – ugyanazt a dizájnt, formát és színvilágot tartva, de tűzállóság nélkül! A cipőben kényelmes EVA talpbetét, belső EverFit váz és egy megerősített sarok található. Az extra tartósságot az orr részen található gumírozott rész biztosítja. A minimalista mintázat és az asszimetrikus hálórendszer a funkcionalitásra koncentrál.

Alonso véleménye a cipőről: “Fontos dolog számunkra a F1-ben, hogy mindent olyan könnyűre igyekszünk készíteni, amennyire csak lehet és ebbe a ruházatunk is beletartozik. Minden milligramm súly számít, tehát bármi, ami segít az összsúlyt csökkenteni. Jelentősége van annak is, hogy milyen érzés a pedálokat lenyomni, mennyire érzékeny a talpunk. Ez a cipő magabiztossá tesz, hiszen tudom, hogy mikor beülök az autóba már megtettem mindent, ami segíthet a leggyorsabbnak lenni.

Az evoSPEED Mid egy teljes kollekció tagja, melyet Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere inspirált. A kollekció minden sportoló gyorsaságra való igényét kielégíti azáltal, hogy a versenytechnológiákat és innovációkat beépíti a cipőkbe és ruházati termékekbe. A könnyedség, rugalmasság, sportosság határozták meg a tervezési folyamatot, minden evoSPEED lábbelit könnyed anyagok, megnövekedett rugalmasság és optimalizált illeszkedés jellemeznek, melyek biztosítják a mozgás szabadságát, elősegítik a sebességet. A PUMA történelmében először a klasszikus csík megváltozott egy új villámalakra, mely egyrészt a sebességet hangsúlyozza, másrészt Usain Bolt-ra utal vissza.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!