Mivel a kishaszonjárművek európai piacán várhatóan nő a kereslet a kompakt modellek iránt, a PSA Peugeot Citroën, a Fiat és a Tofas jelenlegi választékát egy új, innovatív járművel kívánja kiegészíteni. A három partner közös célja, hogy egy takarékos, sokoldalú kompakt kishaszonjárművet fejlesszen ki. A modern, masszív és esztétikus kishaszonjárművet kifejezetten üzemanyag-takarékos motorokkal gyártják majd.

A várhatóan növekvő igénynek az együttműködő partnerek egy rendkívül kedvező árú gépkocsival kívánnak megfelelni. Az új modellek kímélni fogják a környezetet és mind a nagyvárosi mind pedig az országúti forgalomban közlekedőknek megfelelnek majd. A PSA Peugeot Citroën és a Fiat aktív közreműködése mellett, a Tofas felel majd az új platformra épülő kishaszonjárművek fejlesztéséért és gyártásáért. A járműveket Törökországban, a Tofas bursai üzemében fogják gyártani.

Évente 135 ezer új modell készül majd, amelyek két harmada a PSA Peugeot Citroën csoporté míg egy harmada a Fiaté lesz a Tofas céggel közösen. A kezdeti kutatási, fejlesztési és gyártási költségeket is magában foglaló beruházás összegét kb. 350 millió euróra becsülik.